Joke Visser Fotografie
voor portretten en reportages
Reizende Expositie Thuishemodialyse

In 2011 namen Ellen van der Wal en ik het initiatief om de meerwaarde van thuishemodialyse vanuit het perspectief van nierpatiënten voor het voetlicht te brengen. Dat hebben wij gedaan vanuit onze eigen disciplines: Ellen als beeldend kunstenaar en ik als fotograaf. Van zes nierpatiënten hebben wij een drieluik gemaakt dat bestaat uit een schilderij, twee foto’s en een quote uit het interview. Vanaf oktober 2012 reizen de zes drieluiken door Nederland als de Reizende Expositie Thuishemodialyse.

De expositie was in 2012 voor het eerst te zien bij Coöperatie VGZ in Arnhem. VGZ is, samen met de Nierstichting sponsor van deze expositie. Vanaf 2013  tot september 2015 exposeerden wij bij Dirinco in Oss en waren er drieluiken te zien op de dialyseafdelingen van CWZ in Nijmegen, het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s Hertogenbosch en het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal. Op 24 september 2015 sloten wij af bij Dianet in het AMC in Amsterdam.