Joke Visser Fotografie
voor portretten en reportages
Paardenmarkt Elst

Op elke eerste maandag in september is er in Elst een Paardenmarkt. Deze paardenmarkt is een van de grootste in Nederland. Er worden ruim 2000 pony’s en paarden te koop aangeboden. Handelaren uit binnen en buitenland weten de weg naar de paardenmarkt elk jaar weer te vinden. Vroeg in de ochtend (het is dan nog donker!) verzamelen zij zich in de dorpskern van Elst. Nog voordat de zon opkomt is de handel al goed op gang gekomen. Voordat de paarden toegelaten worden op de paardenmarkt worden zij gekeurd door een dierenarts.

De paardenmarkt is enorm populair en is een attractie voor de ruime omgeving zowel in economische als toeristisch opzicht. Menig paardenhandelaar staat je graag te woord om te vertellen over de  paardenhandel of het paard zelf.

In 2010 bestond de paardenmarkt in Elst 750 jaar! Aanleiding voor de Stichting Elster Paardenmarkt om aan mij en nog vier fotografen te vragen om fotoreportages te maken. Van de vele foto’s die ik heb gemaakt in 2009 en 2010 heb ik een selectie gemaakt.  In 2009 lag mijn focus vooral op de paardenhandelaren, in 2010 heb ik daarnaast ook overzichtsfoto’s gemaakt. Ook de jaren erna blijven de paardenhandelaren mij facineren.

De eerstvolgende paardenmarkt in  Elst is op 2 september 2013.